Gogosele ,,turnate"

de DIANA B in Dulciuri, 10 Aug 2011 | 11591 vizualizari

 

Ce sa va zic , am sa mor dupa gogosi ... dupa poale-n brau la cuptor , acestea fiind No1... si cand am mai vazut si reteta de gogosi turnate a Ionelei (multumesc) , mi s-a pus pata ( usor de facut , nu tu dospire , aluaturi ... aici era de mine) . Mie nu mi-au placut dulciurile NICIODATA , dar de 10 ani de cand am acest diabet , as manca tot ce-i dulce ; asa se intampla mereu , ce n-ai voie , aia vrei ......... de asta si-n casnicii se intampla la fel (nu in toate), hihihihihihihihi

 

INGREDIENTE

  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 2 1/2 cani de faina
  • 8 lg fructoza
  • es vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ,,turnate":

Cum se face reteta de gogosi turnate:

Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina , in care a fost incorporat praful de copt , si aluatul subtirel obtinut , se lasa la odihnit cel putin 30 de minute . Ptr ca eu l-am pregatit aseara si prima sarja a fost fiasco total , l-am hutuchit in frigider , doar , doar sa nu-l arunc si-am revenit azi la el cu ganduri mai bune , sperand sa iasa ceva intr-un final ... nu aspect , dar buuun la gust ; ce sa-i faci ... nu toata lumea-i de podium , nu ? Asa ca : inarmata cu rabdare , am incins o bucata mare de ulei de palmier intr-o tigaie teflon , si cu ajutorul unei linguri de supa am turnat gramajoare din aluat , si-am prajit binisor pe ambele parti TURNATELE , pana la o rumenire accentuata (asa-mi plac mie , mai negricioase) . Le-am scos pe hartie absorbanta si le-am pudrat o parte cu fructoza , iar cealalta parte cu zahar pudra cu aroma de vanilie .La sugestia AZIZULUI am adaugat si cateva cu miere .

PS . Ptr Marieta am postat si o poza cu borcanul cu miere diet ... care are si inulina si pe care tu o gasesti in Germania la un pret muuult mai bun decat in tara speculantilor (Ro)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele ,,turnate"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:38

cum de le-am ratat .............

Zambareata 1

16.11.2012, 13:20

onesteanca mea,ce minunatie ai facut nu intotdeauna aspectul e important si gustul! pupici cu drag onesteanca mea scumpa

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi rulate cu branza